Zo koop je de beste kinderlaarzen

Kinderlaarzen

Zo koop je de beste kinderlaarzen

Kinderlaarzen zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende soorten en maten. Waar moet je beginnen met het uitkiezen van laarzen voor jouw kind?

Moet een kinderlaars bijvoorbeeld altijd stevig zijn? En hoe kun je zien of een paar laarzen past bij jouw kind? Hieronder lees je precies hoe je de beste kinder laarzen koopt. Zo kan jouw kindje straks weer even vooruit!

Controleer de schoenmaat van jouw kind

Het is algemeen bekend dat kindervoetjes ontzettend snel groeien. Je merkt het zelf vast ook! Daarom is het controleren van de schoenmaat bij een kind erg belangrijk. Doe dit ongeveer iedere twee tot drie maanden om er zeker van te zijn dat je kind niet op te kleine schoenen rondloopt. En niet te vergeten: te kleine kinderschoenen betekent vaak ook, dat de kindersokken te klein worden.

Kindervoeten meten kun je gewoon thuis doen. Meet hiervoor de afstand tussen de grote teen en de hiel. Je kunt ook een omtrek maken op een papiertje om het echt goed te zien. Ook in een schoenenwinkel kun je de voeten van jouw kind laten opmeten.

Koop je vaak kinderlaarzen online? Dan kan het handig zijn om een schoenmaatmeter te bestellen.

Welk materiaal voor kinderlaarzen?

Bij kinderschoenen wordt vaak gezegd, dat je het beste stevige schoenen kunt kopen. Deze zorgen voor voldoende ondersteuning bij de hielen. Zo blijven de voeten op hun plaats en kunnen kinderen minder makkelijk hun enkel verzwikken.

Tegenwoordig is men juist van mening dat afwisseling tussen verschillenden schoenen goed is voor de ontwikkeling van kindervoeten. Af en toe hippe kinder sneakers of kindersandalen dragen is dus juist gezond voor de kindervoet.

Het belangrijkste is dat de zolen van kinderlaarzen een flexibele zool hebben. Zo’n zool kan dan goed meebewegen met de voeten van je kind. Dit zie je ook terug in onze paris boots, camel boots of enkellaarzen. Ook voor baby’s hebben we mooie, stevige kinderen laarzen in ons assortiment.

Tips tijdens het schoenen passen met kinderen

Nieuwe kinderschoenen, en dus ook kinderlaarzen, kun je het beste passen in de middag. Dit klinkt misschien gek, maar voeten (en dus ook kindervoeten) zwellen gedurende de dag een beetje op. Ga je dus in de ochtend met je kind schoenen passen, dan kan het goed zijn dat diezelfde schoenen in de middag te krap zitten.

De meeste kinderen dragen sokken in hun schoenen. Pas de schoenen dus ook met sokken aan. Check ook of jouw kind zijn of haar tenen goed kan bewegen in de laarzen. Als laatste kan je proberen een duim tussen de hiel en de laars te krijgen, dan kun je controleren of er voldoende ruimte is.

En vooral: koop laarzen die jouw kind zelf mooi vindt. Stoere, originele laarzen die jouw kind zelf maar al te graag aantrekt. Dat is toch wel de sleutel tot succes.

Ben je op zoek naar kinderlaarzen in Amsterdam? Neem dan een kijkje bij het assortiment van LaviKids uit Amsterdam. Ons ruime assortiment bevat laarzen voor baby’s en oudere kinderen. De mooiste laarzen koop je online, bij LaviKids.nl!

Door Aliy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie